Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


arbetsgivarvarumärke & employer brandingdigital kommunikation & digital marknadsföringsociala medier

Rekryteringsannonsera i sociala medier är varken dyrt eller svårt

fredag, 5 oktober, 2018

rekryteringsannons

Varje gång vi kör vår ”rekryteringsannonseringskurs” får vi så många bra frågor! Det verkar finnas många missförstånd kring rekrytering och annonsering i sociala medier som Linkedin, Facebook och Instagram.

Här är ett urval:

”Är det svårt att annonsera på Facebook? (Vår byrå säger att det är väldigt komplicerat”)
Nej. Vår erfarenhet är att alla kan lära sig. Visst är det aningen komplicerat på sina håll, men absolut inga konstigheter att lära sig. Det gäller även annonsering på Linkedin och Instagram.

”Går det att rekryteringsannonsera på Facebook? (Vår leverantör säger att vi måste betala ett årsabonnemang hos dem för att kunna göra det.”)
Nej, man måste inte betala för ett årsabonnemang hos tredje part. Det finns flera sätt att göra jobbannonser på Facebook, helt på egen hand. Det blir ofta både bättre och mindre kostsamt.

”Vad är minimipriset för att annonsera på Instagram? (Vår mediebyrå säger att det kostar minst 6.000 kr”)
Det går att annonsera på Instagram från ca 100 kr och uppåt, men självklart är det klokt att anpassa budget till behov och mål.

”Måste man anlita en byrå eller ett rekryteringsföretag för att annonsera på Linkedin? (Vår leverantör säger att vi måste det”)
Nej, det är fullt möjligt att producera och publicera sina rekryteringsannonser på egen hand. Man behöver inte betalversion av Linkedin för att kunna göra det. Även här går det att annonsera från någon hundralapp, även om man såklart bör anpassa budget till behov och mål.

Jobbar du med HR eller som kommunikatör/rekryteringskommunikatör? Välkommen att lära dig mer om att rekryteringsannonsera i sociala medier! Vi håller kurser i både Stockholm och Göteborg (eller som en företagsintern kurs på plats hos er). Här hittar du aktuella datum.

Foto: Kreafon. Tack till Nordic Light Hotel för god fika och fina lokaler för dagens kurs i Stockholm!

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.