Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


digital kommunikation & digital marknadsföringguider & tipssociala medier

Sociala medier – goda exempel

måndag, 7 januari, 2019

socialamedier

De senaste dagarna har jag besökt en mängd facebooksidor, linkedinsidor och instagramkonton. Jag har letat efter goda exempel till våra kurser framöver.

Bland annat slogs jag av tre saker:

  • Företag i samma bransch har väldigt lika innehåll (och det blir rätt tråkigt när det inte går att se skillnad på företag 1 och företag 2).
  • Det var inte helt lätt att hitta goda exempel (det borde ju finnas massor nu när så många företag använder sociala medier)
  • Många företag verkar ha fastnat i invanda rutiner och mallar för innehållet (till exempel ”fin bild + kort kommentar + avsluta med en fråga, upprepa gång på gång)

För tydlighets skull kan jag nämna att jag besökte både företag och myndigheter inom en himla massa områden – vård och omsorg, detaljhandel, teknik, olika slags tjänsteföretag, business to business med flera.

Att undvika att fastna i gamla vanor är kanske den största utmaningen för företag, myndigheter, marknadsavdelningar och kommunikatörer i sociala medier.

Att våga utmana sig själv, inte köra alltför mycket på rutin och våga posta oväntat innehåll kan vara några sätt att komma ur det gamla trygga invanda (som inte får så mycket respons längre).

Det kan också vara så att social media managers och kommunikatörer som arbetar med sociala medier generellt sett skulle behöva mer tid för att kunna skapa bättre innehåll. Ett riktigt bra och kontinuerligt innehåll är ju inget man fixar ihop på en lunchrast…

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.