Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningkommunikation & ledarskapvarumärke & strategisk kommunikation

Starkare varumärke? Satsa på medarbetarna!

fredag, 12 april, 2019

varumarke_blogg

Veckan som gått har varit föreläsningar och annat spännande. Mycket på temat varumärke. Dessutom är vi i full färd med slutspurten på rapporten Attraktiv region & kommun, som i stora delar handlar om varumärkesfrågor i regioner och kommuner.

Alla företag och organisationer har ett varumärke (ett rykte). Och allt kommunicerar. Egentligen är det ganska enkelt, men i praktiken är det lite klurigare. Till exempel betyder det att varje ledare och medarbetare behöver vara medveten om sin roll som medskapare till varumärket (företaget/organisationens intryck utåt).

Allra bäst blir det om medarbetarna är stolta över att få vara en ambassadör. Så är det inte alltid, och i värsta fall kan det leda till att medarbetarna medvetet eller omedvetet bidrar till att försvaga varumärket (göra företagets rykte sämre).

Kort sagt, företag och organisationer som vill utveckla och stärka varumärket gör klokt i att satsa på medarbetarna, till exempel genom att skapa arbetsmiljöer där folk trivs. HR-avdelningen (inte bara marknadsavdelning/kommunikationsavdelning) kan alltså vara otroligt viktig för att stärka varumärket.

Det kan också vara klokt att arbeta med det som kan kallas bemötande. Det är inte bara säljare, kundtjänst och kommunikatörer som är representanter gentemot kunderna. Även ekonomiavdelningen, handläggare, servicetekniker och alla andra möter kunder i sin vardag. Hur kunderna bemöts är en framgångsfaktor för varumärket.

Längre fram i vår håller vi öppna utbildningar i varumärke. Se aktuellt kursprogram här eller kontakta Kreafon om ni är intresserade av en skräddarsydd föreläsning eller utbildning just för er.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.