Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


digital kompetenssociala medierövrigt

Digital kompetens i skolan – för både lärare och elever

onsdag, 5 juni, 2019

Som ni kanske vet är jag väldigt intresserad av digital kompetens i skolan. Inte minst för att jag själv är förälder till tre barn i grundskolan.

Varför? För att digital kompetens är viktigt! Och för att jag tycker mig se att både lärare och elever behöver stöd inom detta område. Sist men inte minst för att jag gillar att ägna mig åt sådant som känns meningsfullt :)

Hur? Hittills har jag bland annat skrivit en lärobok om informationssökning och källkritik och en handbok för lärare/skolor om nätmobbning. Jag håller även föreläsningar och utbildningar, i första hand för lärare som vill bli ännu bättre på att undervisa i digital kompetens (till exempel källkritik och nätsäkerhet). Allt som handlar om digital kompetens i skolan (för både lärare och elever) samlar jag under Baggebetti.

Mina föreläsningar och utbildningar handlar om allt från nätmobbning och ungas medievanor till effektiv informationssökning och källkritik. Det kan också handla om kommunikation i sociala medier – mellan lärare och elever, lärare och föräldrar eller lärare-lärare. Självklart anpassar jag mitt prat till lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet. I första hand vänder jag mig till skolledare/rektorer och lärare, men jag föreläser även för föräldrar och elever.

PS. Just nu håller vi på att starta upp Baggebettis Youtube-kanal. Vi behöver 100 prenumeranter för att slippa vissa begränsningar. Visst vill du hjälpa oss och prenumerera? :) Jättejättetack på förhand! Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.