Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


arbetsgivarvarumärke & employer brandingföreläsning, kurs, utbildningguider & tipssociala medier

Så blir ditt Linkedin mer intressant

måndag, 9 september, 2019

linkedin_kurs

Jag startade veckan med en ny tatuering i pannan! :D

Skämt åsido, det blev en kursdag som gick rasande fort! Vi hann med mycket, men jag är liksom aldrig riktigt nöjd ändå – det finns ju alltid så mycket meer att prata om :)

I första hand stöttar jag företag och organisationer som vill bli bättre på Linkedin. Och ofta handlar det om arbetsgivarvarumärket och employer branding. Men! Ett företag är ju mer än kommunicerande kommunikatörer och marknadsförare. Därför coachar jag också vad gäller “vanliga användares” (chefers och medarbetares) användning av Linkedin.

I förra bloggposten skrev jag om att det, som användare i sociala medier, har blivit viktigare att “se om sitt eget hus”. Alltså, om man vill ha ett intressant flöde på t.ex Linkedin så behöver man anstränga sig lite.

Här kommer sju snabba tips på hur du kan göra ditt Linkedin mer intressant:

  1. På startsidan: Prova att byta ”Topp” mot ”Senaste”.
  2. Gilla/dela/kommentera sådant som du skulle vilja se mer av i ditt flöde.
  3. Avfölj personer vars poster du inte uppskattar. Tryck på de tre prickarna i högerkanten vid personens post. Välj ”Avfölj” (du är fortfarande kontakt med personen).
  4. Utöka nätverket (tänk på att du inte måste bli ”kontakt” med någon. Det går att ”följa” personer. Gå till personens profil, klicka på ”Mer” – ”Följ”.
  5. Ha inte bara likasinnade i kontaktnätet. Det kan vara inspirerande att följa personer/företag/organisationer i en helt annan bransch.
  6. Följ intressanta hashtaggar (sök i sökfältet, t.ex #göteborg, och klicka sedan på ”Följ”). Hashtaggar är fortfarande i sin linda, men ju fler som använder relevanta hashtaggar desto intressantare kan de bli att följa hashtaggade poster tänker jag :)
  7. Låt Linkedin ge tips på intressanta konton och hashtaggar att följa. Klicka på de tre prickarna vid en persons post. Välj ”Förbättra mitt nyhetsflöde”.

Vi ses på Linkedin! (I klartext: Välkommen att följa Kreafon och mig – och hör av dig om du är intresserad av företagsutbildning i Linkedin :)

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.